Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 22. lokakuuta 2013

Rantahuivi Kreetalta

Nefertiti, rantapyyhe ja granaattiomenat

 Vrisesin kylä, 2 km Plataniaksesta.

Granaattiomenia muusikon puutarhassa


Lomailimme Kreetalla 5.-18.10.2013. Ostin Nefertille tuliaiseksi oranssin rantapyyhkeen, joka toimii hyvin myös huivina. Vuokrasimme auton kymmeneksi päiväksi ja tutustuimme Länsi-Kreetan kaupunkeihin, vuoristokyliin ja syrjäisimpiin rantoihin. Vrisesin kylässä kuvasin granaattiomenapuita. Puutarhan omistaja huomasi touhuni ja juoksi yhtäkkiä automme luo kädessään kaksi granaattiomenaa. Hän arvasi kansallisuutemme ja kertoi olleen Suomessa muusikkona kreikkalaisissa ravintoloissa kahteen otteeseen 70-luvulla. Kuvan granaattiomenat ovat muusikon puutarhasta. - Alla olevissa kuvissa esittelen Länsi-Kreetan ihanimmat rannat.



Elafonisissa, Lounais-Kreetalla, voi kahlata läheiseen saareen. Rannan laguunissa on ihana polskutella suojassa meren tyrkyistä.


Falasarnan rantaa Luoteis-Kreetalla sanotaan Kreikan kauneimmaksi. Olen samaa mieltä. Vesi on lämmintä, kirkasta ja turkoosia. Rauhallinen paikka, josta löytyy mukavia suojaisia poukamia.


Nefertitin palvelija Falasarnan vesillä.


Akrotirin niemellä on Stavrosin ranta, jossa Zorbas elokuvaa on kuvattu. Ranta on hyvin rauhallinen ja laguuni suojaa täälläkin meren tyrskyiltä.




Kournasjärvellä voi polkuveneillä paratiisimaisessa ympäristössä.


Pohjoisrannan tyrskyt houkuttelevat surffaajia.


Plataniaksien satama-aluetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti