Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 21. huhtikuuta 2012

Rypytetty villahuivi


Nefertiti on ensimmäistä kertaa öitä poissa kotoa. Hän on päässyt viikonlopuksi Posion kansalaisopiston kädentaitonäyttelyn huivimalliksi. Näyttely on avoinna Posion kunnanvirastolla la 21.4. klo 10-15 ja su 22.4. klo 10-14. - Kuvassa Nefertillä on yllään kaksi rypytettyä villahuivia, jotka on kudottu Maaninkavaaran kudontaryhmässä. Huivit on ensin kudottu kangaspuissa, viimeistelty ja laitettu sitten tunniksi Mehu-Maijaan höyrystymään. Mehu-Maijan säiliöstä tuleva höyry on kutistanut huivin sileän pinnan ja synnyttänyt kauniita ryppyjä.

Kierrätysmateriaaleista tehdyt tallukat ovat uskomattoman upeita. Uuden ilmiasun ovat saaneet isoisän villahousut, vanhat huovat ja villapaidat. Näyttelyssä esitellään tallukoiden valmistus vaihe vaiheelta. Tallukoita on syntynyt kevään 2012 aikana sivukylien kädentaitoryhmissä, mm. Lohirannalla ja Sirniössä. Esillä on myös muistitietoon pohjautuva Tallukoiden ylistys -runo:

 
Viinipunainen myssy ja kintaat on tehty koukkuamalla Mäntyjärven käsityöryhmässä. 


Naisten puutyöryhmässä on valmistunut talven aikana tämä formulavaikutteinen lasten sänky. Sänky kaipaa vielä hieman viimeistelyä, mm. valot vielä puuttuvat. Tyynyt ovat syntyneet Posion keskustaajaman kudontaryhmässä.


Seinäkoriste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti