Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 2. heinäkuuta 2011

Seppähuivi - Forging Scarf


Nefertiti vieraili Sirniön seppäpäivillä, jotka alkoivat juhannuksen jälkeisenä maanantaina ja järjestettiin nyt 14. kerran. Kuvassa musta kirpputorilta hankittu huivi, joka on ollut aikaisemmin käytössä vain Kuplan jäähyväisfestareilla. Nefertiti poseerasi lippuluukulla iloisten kesäapulaisten kanssa.


Naisten seppäkurssin ja Muinaiskorukurssin opettajana on jo toistakymmentä vuotta ollut seppä Maria Ampuja. Ylemmässä kuvassa on Nefertitin yllä Marian takoma kaulariipus. Alimmissa kuvissa Maria lämmittää lehtikorua liekeissä ja takoo kun rauta on kuumana.


Posion kansalaisopiston järjestämillä kursseilla pääsee seppäpäivien aikana takomaan puukkoja, muinaiskoruja ja tarve-esineitä.


Sirniön perinnemaisemaa.




Sirniössä Heikkilän pirtin edustalla pidettään 2.7.2011 Ilmataonnan SM - kilpailut. Ylimmässä kuvassa miesten sarjan voittajakaksikko, keskimmäisessä naisten sarjan voittaja. Alimmassa kuvassa ovat kaikki kilpailijat ( naisten paritaonnan voittajat keskellä), juontaja ja kirjuri.


Ilmataontakilpailun tuomaristo arvioi paritaonnan tuloksena syntynyttä pokaalia.

1 kommentti:

  1. Hain tässä pari päivää sitten ihan muuta kuvaa googlesta, niin löysin tuon ryhmäkuvan, hämmästyin löydettyäni itseni siitä, hakiessani jotain vallan muuta :D

    VastaaPoista