Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 27. joulukuuta 2011

Joululahja ja huivi - Christmas Gift and Scarf


Nefertiti sai Pikolta joululahjaksi papyruskäärön, jonka oli hankkinut Egyptin reissultaan 26.3.1996. Matkapäiväkirjaansa Piko on kirjannut Nefertitiä kiinnostavia tietoja: "Papyruspajassa Kairossa seurasimme papyruksen valmistamista. Papyruskaisla kasvaa Niilissä, on kolmion muotoinen (?). Kuoritaan (kuori vahvaa, käytetään koreihin). Sisus viipalooidaan ja vesi ja sokeri poistetaan. Suikaleet liotetaan kylmässä vedessä vähintään 6 pv (mitä kauemmin, sen tummempaa). Suikaleet asetetaan limittäin ja laitetaan painon alle kuudeksi päiväksi puuvillakankaiden väliin. Kuivataan paperiksi."
Kuvassa on papyryskäärö ja sylinteri, jonka sisällä kääröä säilytetään. Taustana muinaisia egyptiläisiä kuvaava opetustaulu.

Ostin jouluaattona vanhan Tallinnan alakaupungista rypytetyn huivin, jossa on kullanvärisiä raitoja. Myymälä oli täynnä eri puolilta maailmaa tuotuja tavaroita, Universaal Universum oli eksoottisen värikkään ja tuoksuvan myymälän nimi. Huivin lisäksi sai Nefertiti Tallinnan tuliaisiksi valokuvan (alla) Pikk -kadulla sijaitsevasta Lohikäärmegalleriasta, jonka julkisivussa on egyptiläisiä orjia ja käärmeitä, joilla on lohikäärmeen pyrstö. Tämä jugendtyylinen rakennus on tarttolaisen Jacques Rosenbaumin vuonna 1910 suunnittelema.


Nefertiti näyttää olevan lahjoihinsa tyytyväinen. Tämän kotoisammaksi en enää pysty Hänen oloaan tekemään näillä pohjolan perukoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti